Ανακοίνωση για υποψηφιότητες Σ.Ι. του Ε.Μ.Π.

Η Πολυτεχνειακή κοινότητα έστειλε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στο Νόμο Διαμαντοπούλου και τη μεταμφίεσή του. Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν (κακήν κακώς και την τελευταία στιγμή, υπό τον φόβο ότι δεν θα συμπληρωθεί καν ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων) περιορίστηκαν κυρίως σε γνωστούς υποστηρικτές κάθε κίνησης που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, κάποιοι από αυτούς με ακραίες και επικίνδυνες απόψεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των άξιων συναδέλφων, όλων των χώρων, που θα μπορούσαν εύλογα να διεκδικήσουν έναν ρόλο δημοκρατικής διοίκησης στο Ίδρυμα, κρατήθηκε μακριά από τη διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Ιδρύματος, αρνούμενη να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της κάτι στο οποίο διαφωνεί και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τον τρόπο που επιβάλλεται.

Θα αντισταθούμε στο (μεγάλο) πειρασμό να σχολιάσουμε προσωπικά τις υποψηφιότητες. Έτσι κι αλλιώς, αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι η κίνηση και όχι το «περιτύλιγμά» της. Δηλαδή, η περιφρονητική συμπεριφορά έναντι των συλλογικών οργάνων (όλων των συνδικαλιστικών φορέων του ΕΜΠ, της Συγκλήτου, των σχολών κλπ) και η πρόθυμη και υπάκουη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών με το Νόμο που καταστρέφει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι συνάδελφοι δεν πήραν το μήνυμα ούτε καν από τις δέκα (!) μέχρι τώρα παραιτήσεις των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, όλες με αιτιολογικό παραίτησης ενάντια στο Νόμο. Μάλλον, επιλέγουν να κλείσουν τα αυτιά τους. Έχουν αποφασίσει να μας διοικήσουν «με το ζόρι».

Θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Και αυτοί και η κυβέρνηση. Το μήνυμα που εστάλη με τις υποψηφιότητες θα γίνει ακόμη πιο καθαρό στις επόμενες ημέρες. Στο Πολυτεχνείο της επιστήμης και της έρευνας, αλλά και της δημοκρατίας και των αγώνων, «μπότα» δεν θα επιβληθεί. Ο αντιδημοκρατικός και αντιεκπαιδευτικός Νόμος δεν θα περάσει.

Προσθέστε το σχόλιο σας

Έλεγχος ασφαλείας *