Επιτέλους η Δημοκρατία θριάμβευσε!

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ συνεδρίασε εν κρυπτώ, με απούσα την αντιπρύτανη και τους εκπροσώπους των μελών ΔΕΠ, των εργαζομένων και των φοιτητών, παρόντα δε μόνον τον έτερο αντιπρύτανη που μόλις πριν λίγες μέρες κατέθεσε την «αμετάκλητη παραίτησή» του, και αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών στο Ίδρυμα.

Σε ένα Πολυτεχνείο με λεηλατημένα αποθεματικά, με βίαιη έκπτωση των πτυχίων του προς όφελος των «κολλεγιακών επιχειρήσεων», με νόμιμα εκλεγμένους καθηγητές να αναμένουν δύο χρόνια τώρα τις βουλήσεις της Τρόϊκας για τον διορισμό τους, με δεκάδες διοικητικούς υπαλλήλους του υπό απόλυση και με τους μισθούς των πανεπιστημιακών επί τέλους σε επίπεδα Τρίτου Κόσμου.  Καλή πρόγευση του μέλλοντος ολιγαρχικής ετεροδιοίκησης που σχεδιάζουν οι κρατούντες!

Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός μας θα προσπαθήσει σήμερα να μας πείσει ότι οι δανειστές εταίροι μας μας στηρίζουν (αφού τους δόθηκαν βέβαια όλα όσα του ζήτησαν, γης και ύδατος συμπεριλαμβανομένων). Η κοινωνία όμως δεν θα δεχτεί την καταστροφή της. Ούτε και η Πολυτεχνειακη κοινότητα θα παραιτηθεί από τον αγώνα της για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της δημόσιας δωρεάν και αυτοδιοικούμενης Ανώτατης Παιδείας. Τούτες τις μέρες όλοι και ο καθένας μας δίνουμε εξετάσεις στο μέλλον.

Προσθέστε το σχόλιο σας

Έλεγχος ασφαλείας *