Για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 15/01/2024 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Όσοι βρεθήκαμε σήμερα, Δευτέρα 15/01/2024, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου γίναμε μάρτυρες μιας αναίτιας και βίαιης επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών του Ιδρύματος που ζητούσαν την αποχώρηση της αστυνομίας. Στο αίτημα των φοιτητών, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με αγριότητα, ξυλοδαρμούς και ρίψη δακρυγόνων, αγνοώντας τις εκκλήσεις παρευρισκομένων συναδέλφων για ψυχραιμία και συντεταγμένη αποχώρησή τους. Φοιτητές και φοιτήτριες τραυματίστηκαν αλλά και συνάδελφοι κινδύνευσαν από τα δακρυγόνα και τη βία της αστυνομικής δύναμης.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η επέμβαση της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, για όσους εύκολα την υπερασπίζονται, δεν αποτελεί λύση. Ειδικότερα, η σημερινή επίθεση είχε ως στόχο την τρομοκράτηση όσων αντιδρούν στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, και ιδιαίτερα των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονται σε φάση κινητοποιήσεων. Τα γεγονότα το αποδεικνύουν. Για το λόγο αυτό πρέπει να καταδικαστεί με αποφασιστικότητα από ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι ΕΜΠ εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους αγώνες των φοιτητών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Ως Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι ΕΜΠ ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και την ανάληψη των ευθυνών για τη σημερινή επίθεση της αστυνομίας και την άμεση σύγκλιση του ΔΣ του ΣΔΕΠ ΕΜΠ. Ζητούμε, επίσης, την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης για τη συμμετοχή σε Παμπολυτεχνειακή κινητοποίηση υπεράσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, ενάντια στην αντισυνταγματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Για τα γεγονότα_16-1-2024

Προσθέστε το σχόλιο σας

Έλεγχος ασφαλείας *