Νέα «πορεία με μάσκες» των εργαζομένων του ΕΜΠ (03/10/13)

POREIA3Την Πέμπτη 03/10/13 οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ και συμπαραστάτες τους προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση. Διαδήλωσαν σε όλη τη διαδρομή από το campus του ΕΜΠ στου Ζωγράφου μέχρι τα Προπύλαια, όπου ενώθηκαν με άλλους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές και καθηγητές στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

Διαδήλωσαν με μάσκες, θέλοντας να δείξουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης τους μεταχειρίζεται ως αριθμούς. Απολύοντάς τους, τους καταργεί ως πρόσωπα, γι αυτό φορούν τις μάσκες της θλίψης και της οργής. Πορεύονται ο ένας πίσω από τον άλλον στους δρόμους της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ο λαός, ότι κάθε απολυόμενος είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, και ότι το νούμερο των 399 διαθέσιμων – απολυόμενων είναι εφιαλτικά μεγάλο.

Για πρώτη, ίσως, φορά το κλίμα ήταν τόσο καλό στους δρόμους. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις με τίτλο «399 απολύσεις: Το Πολυτεχνείο αιμορραγεί… (γιατί φοράμε μάσκες)» και η συμπαράσταση του κόσμου ήταν πολύ θερμή. Κάτι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία…

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι: «Δε θα βγάλουμε τις μάσκες αν και ο τελευταίος δε γυρίσει στη δουλειά του». Και η πεποίθηση ότι αυτό θα το καταφέρουμε, γίνεται ολοένα και πιο δυνατή!

 

POREIA5 POREIA4
POREIA2 DSC_0305
DSC_0295 DSC_0301

Προσθέστε το σχόλιο σας

Έλεγχος ασφαλείας *